• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Een bedrijfsfinanciering afsluiten: zo vergelijk je financierders

februari 28

0 Reacties

Een bedrijfsfinanciering afsluiten: zo vergelijk je financierders

Het aantal bedrijven in Nederland zit de laatste jaren flink in de lift. Hoewel de snelheid van deze stijging in het afgelopen jaar iets is gedaald, zijn er nog steeds veel starters op de markt te vinden. Wie een bedrijf begint, doet er goed aan om te starten met een bepaald zakelijk budget. Hoe hoog dit budget moet zijn, hangt af van de branche waarin je gaat werken.

Maar: beschik je zelf niet over de juiste financiële middelen, dan is het aan te raden om gebruik te maken van bedrijfsfinanciering. Een bedrijfsfinanciering afsluiten, bijvoorbeeld in de vorm van een zakelijke lening of zakelijk krediet, kan een goede springplank betekenen voor ondernemers. Hoe kies je echter de juiste financierder? En in welke gevallen is een bedrijfsfinanciering handig? We zochten het voor je uit.

Wanneer is het handig om gebruik te maken van bedrijfsfinanciering?

Kijken we naar zo’n 15 jaar geleden, dan zien we dat er in vergelijking met toen maar liefst 1 miljoen bedrijven bij zijn gekomen in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Door deze stijging is er voor veel ondernemers meer concurrentie op de markt gekomen, iets dat zeker geen ramp is, maar waardoor de manier van ondernemen wel kan veranderen. Zo zijn er, mede hierdoor, steeds meer organisaties die uit willen breiden om zo een breder publiek te kunnen bereiken. Bij dit proces komt de juiste vorm van bedrijfsfinanciering ontzettend goed van pas. Dit geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt om nieuwe vestigingen te openen of om meer personeel aan te nemen.

Ook zijn er organisaties die mede door de stijgende concurrentie willen uitbreiden naar het buitenland. Een bedrijf starten in het buitenland is vaak al ingewikkeld genoeg, waardoor het wel een fijn idee is wanneer je de bedrijfsfinanciering in ieder geval goed geregeld hebt. Wat hierbij ook goed is om te weten, is dat de Nederlandse overheid je kan helpen bij het aanvragen van financiering en subsidies voor internationaal zakendoen. Daarnaast is het aanvragen van bedrijfsfinanciering handig wanneer je net begint met ondernemen en je nog niet over bedrijfskapitaal beschikt. Met een zakelijk krediet of een zakelijke lening is het eenvoudiger om ergens te beginnen, zodat je je potentiële klant al heel wat te bieden hebt.

Kijk bij vergelijken van financierders naar je eigen financiële behoefte

Het is in ieder geval goed om te weten dat je als ondernemer de keuze hebt wanneer het gaat om geldverstrekkers. In Nederland vind je diverse financierders die je kunnen helpen bij het bereiken van je zakelijke droom, zoals een bedrijf starten of uitbreiden naar het buitenland. Maar: voordat je begint met het vergelijken van diverse aanbieders is het goed om te weten naar wat je zakelijke financiële behoefte eigenlijk is. Heb je eenmalig een bedrag nodig, bijvoorbeeld om te starten met ondernemen? Of is het juist fijner om gebruik te kunnen maken van een doorlopende kredietlijn? Wanneer je hier meer kennis over hebt, is het gemakkelijker om een passende geldverstrekker én vorm van bedrijfskrediet te vinden.

Vergelijk de voordelen en nadelen van verschillende vormen van financiering

Als ondernemer kun je dus verschillende soorten krediet afnemen. De vraag is: welke vorm past het beste bij je zakelijke behoefte en je bedrijf? Afhankelijk hiervan kunnen verschillende opties aantrekkelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke lening van de bank, die vaak betrouwbaar is maar waar een uitgebreide kredietcheck niet wordt uitgesloten. Het kan dus even duren voordat je de lening kunt krijgen. Of misschien is een andere geldverstrekker aantrekkelijker voor je, omdat zij snellere goedkeuringen bieden. Sommige bedrijven gaan liever voor een alternatieve vorm van financiering, zoals crowdfunding of via investeerders. Check goed welke opties er zijn om zo de juiste keuze te maken.

Controleer de voorwaarden en de tarieven van bedrijfsfinanciering

Wat uiteraard ook nog van groot belang is bij het kiezen van een vorm van bedrijfskrediet zijn de voorwaarden. Controleer bijvoorbeeld altijd de voorwaarden voor het aflossen van de lening. Kun je bijvoorbeeld tussentijds extra geld aflossen zonder dat je een boete krijgt? En wat zijn de termijnen van je lening? Daarbij moet je weten hoeveel rente je moet betalen over het bedrag dat je leent. Op die manier weet je vooraf al waar je aan toe bent. Natuurlijk is het ook prettig om te weten wat de kosten zijn van de vorm van bedrijfsfinanciering waar je voor gaat. Check direct even of er sprake is van verborgen kosten, zoals administratiekosten of afsluitkosten. Ook is het fijn om vooraf te weten wat überhaupt de totale kosten gaan zijn.

Vergelijk ook de service en reputatie van de aanbieder voor beste match

Een geldverstrekker kiezen voor het afsluiten van een zakelijke lening of een andere vorm van bedrijfskrediet doe je het liefst op basis van vertrouwen. In andere woorden: het is prettig om een dergelijke samenwerking aan te gaan met een bedrijf dat je vertrouwt. Daarom is het aan te raden om op zoek te gaan naar recensies over de organisatie of de bank waar je voor kiest. Zo kom je er snel achter wat de reputatie van de aanbieder is en of die reputatie matcht bij jouw bedrijf. Hierbij is de kwaliteit van de klantenservice ook van groot belang. Kijk hoe goed de klantenservice te bereiken is en op welke manieren je het bedrijf kunt bereiken in het geval van nood of een gewone vraag.

Check ook hoe snel je toegang kunt krijgen tot het nodige kapitaal

Wat tot slot interessant is om vooraf te weten, is de snelheid waarmee je toegang kunt krijgen tot het nodige kapitaal. Sommige aanbieders doen langer over een aanvraag dan andere aanbieders, zoals je bijvoorbeeld bij een bank ziet. Heb je snel geld nodig, dan is het goed om te weten waar je snel een lening af kunt sluiten. Per geldverstrekker zie je vooraf vaak al wel hoe lang het duurt voordat je geld kunt krijgen. Dit is vooral handig om te weten op het moment dat je snel bedrijfskapitaal nodig hebt. Kortom: er zijn verschillende manieren om erachter te komen welke geldverstrekker het beste bij je past. Let op de voorwaarden en tarieven, kijk naar de (klanten)service en vergelijk meerdere soorten leningen met elkaar. Succes!


Tags


You may also like

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}