Beste Geteste Zakelijke Rekening ZZP
Knab Zakelijk
Als jij op zoek bent naar de beste zakelijke voor rekening voor zzp'ers dan is de zakelijke rekening van Knab in 2023 je beste keuze. Geen enkele bankrekening voor zzp'ers kwam zo goed uit onze test als deze zakelijke rekening.
Zo zijn de kosten laag (max. 7 euro per maand), vraag je onbeperkt extra betaal- en spaarrekeningen aan, kun je binnen 5 minuten volledig online een rekening openen en is de klantenservice snel en gemakkelijk te bereiken via livechat.
Ben jij een zzp'er of ben jij van plan te gaan werken als zzp'er, maar weet je nog niet welke zakelijke bankrekening het beste is? Goed nieuws! In dit artikel ontdek jij wat de beste zakelijke rekening voor zzp'ers is!
Het kiezen van een goede zakelijke bankrekening als zzp'er kan best lastig zijn. Zo word je dood gegooid met informatie en welkomstaanbiedingen. Dit maakt het kiezen natuurlijk niet echt makkelijk.
Om je op weg te helpen zijn we op onderzoek gedaan. We hebben meer dan 10 verschillende aanbieders van zakelijke rekeningen in Nederland op een rijtje gezet. Deze hebben we vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Denk hierbij aan de kosten, functionaliteiten, het gebruiksgemak en natuurlijk de klantenservice.
Goed om hierbij te vermelden is dat we specifiek hebben gekeken naar zakelijke bankrekeningen voor zzp'ers. Kortom, als jij op zoek bent naar de beste zakelijke rekening voor zzp'ers, lees dan gauw verder.
Hoe hebben wij getest?
Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!
23
Banken vergeleken
10
Uur onderzoek gedaan
41
Ervaringen gecheckt
Top 5 Beste Zakelijke Rekeningen
Beste Zakelijke rekening voor meeste ondernemers
1. Knab Zakelijk
Beste Zakelijke rekening grote bedrijven
2. ABN AMRO Volop bankieren
Beste Gratis Zakelijke Rekening
3. N26 Business
Beste zakelijke rekening voor stichting
4. BunQ Easy Money Business
Beste ZZP rekening vreemde valuta
5. Wise Business
Is een zakelijke bankrekening verplicht voor zzp'ers?
Een vraag die we veel krijgen: is een zakelijke bankrekening eigenlijk verplicht voor zzp'ers? Het is voor zzp'ers in principe niet verplicht om een zakelijke bankrekening te openen. Dit geldt voor zowel eenmanszaken als Vof's. Echter is het in veel gevallen wel aan te raden om een zakelijke bankrekening te openen. Waarom lees je hieronder.
Waarom een zakelijke bankrekening openen als zzp'er?
Goed, het is dus niet wettelijk verplicht om een zakelijke bankrekening te openen als zzp'er. Toch wordt dit in veel gevallen wel geadviseerd. In onderstaande sectie zetten we de grootste voordelen van het openen van een zakelijke rekening als zzp'er op een rijtje.
1. Privé en zakelijk wordt gescheiden gehouden
Een van de belangrijkste redenen om een zakelijke rekening te openen als zzp'er is dat je hierdoor je privé en zakelijke inkomsten en uitgaven gescheiden houdt.
Door een aparte bankrekening te hebben waar al je zakelijke inkomsten en uitgaven op staan behoud je overzicht. Als zzp'er of ondernemer is het ontzettend belangrijk dat je je financiën goed op orde hebt.
Het helpt dan natuurlijk niet als al je inkomsten en uitgaven van privé en zakelijk door elkaar heen gaan.
Daarnaast zal je boekhouder natuurlijk ook niet echt blij zijn als hij eerst door 11 boodschappen tracties vanuit privé moet zoeken waar de zakelijke transacties precies zijn.
2. Zakelijke kosten makkelijker aftrekbaar
Wanneer je geen zakelijke bankrekening hebt als zzp'er zullen al je transacties door elkaar heen lopen. Hierdoor weet je op een gegeven moment natuurlijk niet meer welke kosten nou zakelijk waren en welke niet.
Met zakelijke betaalrekeningen voor kom je dit. Je weet namelijk direct dat alle uitgaven zakelijke zijn. Privé-uitgaven worden tenslotte alleen gedaan vanaf je privérekening.
3. Professionaliteit
Als zzp'er wil je natuurlijk serieus genomen worden. Laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk totaal niet professioneel als een klant zijn geld moet overmaken naar een privépersoon. Wanneer jij een zakelijke rekening voor zzp'ers hebt op je bedrijfsnaam straalt dit direct autoriteit uit.
4. Boekhoudkoppelingen
Wanneer jij als zzp'er aan het werk bent is de kans groot dat je gebruik maakt van boekhoudsoftware om je administratie te regelen.
Met een zakelijke rekening koppel je deze boekhoudsoftware snel en gemakkelijk waardoor jij of je boekhouder veel beter inzicht heeft in de financiën.
Wanneer je een privérekening hebt, is dit niet het geval. Op de lange termijn gaat dit natuurlijk ontzettend veel extra tijd kosten.
5. Extra functionaliteiten (iDEAL, leningen, Creditcards)
Naast bovenstaande redenen biedt een zakelijke rekening voor zzp'ers je de mogelijkheid om gebruik te maken van extra functionaliteiten.
Zo heb je in veel gevallen een zakelijke rekening nodig om iDEAL-betalingen te kunnen ontvangen. Ook zijn er zakelijke rekening partijen voor zzp'ers die bijvoorbeeld zakelijke leningen aanbieden die je niet zou kunnen krijgen met een particuliere rekening.
Verder is het zo dat je gebruik kunt maken van extra financiële producten die zakelijk interessant zijn. Denk hierbij aan verzekeringen, zakelijke leningen, creditcards en meer.
Hoe kies je de beste zakelijke rekening voor zzp'ers?
Inmiddels weet je dus precies waarom het interessant is om als zzp'er een zakelijke rekening te openen. Zoals je wellicht al hebt kunnen lezen is het dus niet heel slim om een particuliere rekening te gebruiken voor je bedrijf.
Maar hoe kies je nu de beste zakelijke rekening als zelfstandige zonder personeel? In onderstaande sectie geven we je de belangrijkste criteria die je in je achterhoofd moet houden bij het kiezen van de beste zakelijke rekening zzp.
Als zzp'er wil je de maandelijkse kosten die je hebt natuurlijk zo laag mogelijk houden. Om deze reden is het belangrijk dat je kijkt naar de kosten van een zakelijke rekening als zzp'er.
De kosten van een zakelijke rekening zijn onder te verdelen in twee soorten: de maandelijkse kosten (vaste kosten) en de transactiekosten.
De maandelijkse kosten zijn de kosten die je betaalt om gebruik te maken van de diensten van een bank. Denk hierbij aan het gebruik van de mobiele app, het gebruiken van de pinpas etc. Deze vaste pakketkosten betaal je bijna bij elke bank wel.
Wanneer je de verschillende banken met elkaar vergelijkt dan zitten er behoorlijke verschillen tussen deze maandelijkse kosten. Het is hierbij altijd belangrijk dat je kijkt naar wat er allemaal inbegrepen zit bij deze vaste kosten.
Naast de vaste kosten heb je de transactiekosten. Bij sommige banken ontvang je gratis transacties, maar in de meeste gevallen betaal je voor elke transactie die je ontvangt.
Dit is voornamelijk belangrijk als jij heel veel transacties doet. Meestal valt dit wel mee als zzp'er omdat je vaak met vaste opdrachtgevers werkt.
Doe je echter heel veel transacties? Dan is het zeker de moeite om goed te kijken naar de bank met de laagste transactiekosten.
We leven in een digitaal tijdperk. Dit zien we ook terug in de banken wereld. Tegenwoordig zijn er naast de traditionele banken steeds meer banken die alles online regelen.
Als zzp'er heb je dus de keuze tussen een traditionele bank of een online bank. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen.
Bij een online bank kun je alles vanaf je luie stoel regelen. Je hoeft in theorie nooit naar een bankkantoor en vaak zijn de kosten van deze banken wat lager. Dit voordeel is tegelijk ook een nadeel. Als jij het fijn vindt om menselijk contact te hebben en langs een kantoor te gaan voor je vraag, is een online bank wellicht niet de beste zakelijke rekening voor jou.
De traditionele bank heeft natuurlijk wel nog fysieke vestigingen. Denk hierbij aan de ABN, ING, Rabobank etc. De kosten zijn hier vaak wat hoger, maar je hebt wel de optie om langs de vestiging te gaan.
Als zzp'er wil je natuurlijk dat alle financiële zaken goed geregeld zijn. Wanneer er een probleem is, wil je hier zo snel mogelijk iemand over spreken die je kan helpen.
Om deze reden kijken wij in onze zakelijke rekening voor zzp'ers test goed naar de klantenservice van verschillende aanbieders.
Helaas zijn hier grote verschillen in te zien. Wat opvalt is dat de traditionele banken over het algemeen veel minder goed scoren op het gebied van klantenservice.
We zijn wel honderden reviews tegengekomen van consumenten die uren in de wacht hebben moeten staan voor ze iemand te spreken kregen.
Gelukkig zijn er ook genoeg partijen die de klantenservice wel op orde hebben. Deze hebben we dan ook terug laten komen in onze zakelijke rekening voor zzp'ers test.
Wat is de beste zakelijke rekening voor zzp'ers?
Als jij hier bent gekomen voor een antwoord op de vraag: "wat is de beste zakelijke rekening voor ZZP'ers?" dan is het nu het moment om op te letten.
In onderstaande sectie geven we namelijk antwoord op deze vraag. Wij hebben meer dan 10 verschillende aanbieders van zakelijke rekeningen voor ZZP'ers op een rijtje gezet en met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we gekeken naar de kosten, klantenservice, extra functionaliteiten en het gebruiksgemak.
Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met de allerbeste zakelijke rekeningen voor ZZP'ers van dit moment. Kortom, dit zijn wat ons betreft de beste opties voor ZZP'ers.
1. Knab Zakelijk
9.4
Eindbeoordeling
Gebruiksgemak
Functionaliteiten
Kosten
Knab was een van de eerste banken in Nederland die speciaal voor zzp'ers een zakelijke rekening heeft opgezet. Dit bleek een gouden beslissing, want vandaag de dag hebben maar liefst 300.000 (waarvan het grootste gedeelte zzp'ers) ondernemers een zakelijke rekening bij Knab.
Knab is wat ons betreft veruit de beste zakelijke rekening voor zzp'ers. Geen enkele aanbieder kwam zo goed uit onze zakelijke rekening test als Knab.
Allereerst zijn de vaste pakketkosten van Knab slechts 7 euro per maand. Wanneer jij een starter bent en niet langer dan 3 jaar ingeschreven staat bij de KvK ontvang je over het eerste jaar nog eens 50% korting waardoor je slechts 3,50 euro per maand betaalt. Ook ontvang je de eerste 500 transacties gratis. Na deze 500 transacties betaal je slechts 0,10 cent per transactie.
Een andere reden om als zzp'er voor een zakelijke rekening bij Knab te kiezen? De klantenservice is ontzettend goed. Via de mobiel bankieren app van Knab kun je namelijk altijd livechatten met een medewerker. Wij hebben dit meerdere keren getest en in bijna alle gevallen hadden wij binnen 5 minuten antwoord op onze vraag. De klantenservice van Knab is overigens ook als best beoordeelde klantenservice door de consumentenbond uitgeroepen.
Verder is een zakelijke rekening bij Knab gemakkelijk te openen en kun je al je bankzaken online regelen. Ook is het mogelijk hier met vreemde valuta te betalen, al betaal je hier wel een kleine fee voor.
Voordelen Knab zakelijk
Nadelen Knab zakelijk
2. ABN-Amro Volop bankieren
9.2
Eindbeoordeling
Gebruiksgemak
Functionaliteiten
Kosten
Ben je geen fan van een online bank en wil je liever een traditionele bank waar je een vestiging kunt bezoeken bij vragen? Dan is de zakelijke rekening van ABN-Amro een prima alternatief op Knab zakelijk.
De zakelijke rekening van ABN-Amro is ideaal voor zzp'ers die hun bankzaken graag bij een traditionele bank hebben lopen.
Zo geeft de zakelijke rekening van ABN-Amro je eigenlijk alles wat je van een zakelijke bank zou mogen verwachten. Denk hierbij aan een gratis bankpas, mobiel bankieren app en verschillende boekhoudintegraties. Verder koppel je de zakelijke rekening van ABN-AMRO gemakkelijk met je particuliere rekening.
ABN-AMRO biedt 3 verschillende pakketten aan voor ondernemers: Slim (9,90 per maand), Ambitieus (13,75 per maand) en Grenzeloos (24,75 per maand). Momenteel ontvang je de eerste 3 maanden gratis. Ook ontvang je 1000 gratis transacties.
Nadeel van de zakelijke rekening van ABN-Amro is echter wel dat je maximaal 1 zakelijke rekening kunt openen en maximaal 1 betaalpas ontvangt. Ook kun je niet gratis een zakelijke spaarrekening openen bij ABN.
Voordelen ABN-Amro Volop bankieren
Nadelen ABN-Amro Volop bankieren
3. N26 Business
8.5
Eindbeoordeling
Gebruiksgemak
Functionaliteiten
Kosten
Zoek jij de beste gratis zakelijke rekening voor zzp'ers? Dan is de business kaart van N26 de beste zakelijke rekening voor jou als zelfstandige zonder personeel.
N26 is net als Knab een online bank die de afgelopen jaren ontzettend populair is geworden onder zzp'ers. De reden hiervoor?
N26 heeft geen maandelijkse kosten en je betaalt niks voor de transacties die je doet. Dit betekent dat N26 dus qua kosten veruit de goedkoopste zakelijke rekening is voor zzp'ers.
Dit klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn en daarom zijn we hier even wat dieper ingedoken. Het klopt dat N26 'gratis' is echter zijn er een zitten, er een paar addertjes verstopt onder het gras.
Zo is het met N26 niet mogelijk om iDEAL-betalingen te ontvangen. Dit is natuurlijk wel een echte afknapper omdat iDEAL de meest gebruikte betaalmethode is in Nederland.
Verder kun je bij N26 ook geen contant geld storten en heeft N26 geen fysieke vestigingen. Ook scoort de klantenservice enorm slecht en wachten veel zzp'ers heel lang op antwoorden.
Kortom, dit is dus een gratis zakelijke rekening voor zzp'ers, maar toch zouden we zelf liever een paar euro meer betalen bij bijvoorbeeld Knab. In dat geval weet je zeker dat je goed zit en dat alles goed geregeld is.
Voordelen N26 Business
Nadelen N26 Business
4. BUNQ Easy bank Business
8.3
Eindbeoordeling
Gebruiksgemak
Functionaliteiten
Kosten
Op nummer 4 van deze lijst met de beste zakelijke rekening voor zzp'ers vinden we Bunq Business. Bunq is een Nederlandse online bank die sinds de oprichting voor aardig wat opschudding zorgde in ons land.
Zo staat Bunq bekend als innovatieve bank die veel waarde hecht aan gebruiksgemak. Niet voor niets wordt de mobiel bankieren app van Bunq als meest geavanceerde mobiele app van dit moment gezien.
Zo worden al je uitgaven direct gelabeld waardoor je in 1 oogopslag precies kunt zien waar je geld naartoe gaat. Ook is het ontzettend simpel om budgetten in te stellen op je zakelijke rekening.
Verder open je maar liefst 25 subrekeningen (gratis) bij Bunq waardoor je heel makkelijk aparte potjes aan kunt maken voor bijvoorbeeld BTW, inkomstenbelasting of andere zaken.
Verder heeft Bunq verschillende pakketten waarbij het goedkoopste pakket slechts 6,99 euro per maand kost. Je kunt ook voor een duurzaam pakket kiezen. Hiervoor betaal je iets meer maar wordt er bij elke uitgave automatisch Co2 gecompenseerd.
Kortom, Bunq is zeker een bank die thuis hoort in deze lijst met beste zakelijke rekeningen voor zzp'ers.
Voordelen BUNQ Easy bank Business
Nadelen BUNQ Easy bank Business
5. Wise Business
8.0
Eindbeoordeling
Gebruiksgemak
Functionaliteiten
Kosten
We sluiten deze lijst met top 5 beste zakelijke bankrekeningen voor ZZP'ers af met de beste zakelijke rekening voor vreemde valuta.
Kom jij als zzp'er vaak in aanmerking met vreemde valuta en doe je veel zaken met landen die een andere valuta hebben? Dan is Wise Business een goede optie voor je.
Deze zakelijke rekening is namelijk speciaal voor internationaal betalingsverkeer. Zo betaal je relatief weinig kosten en maak je geld over naar meer dan tien verschillende valuta. De meeste banken rekenen hier veel kosten voor, maar bij de zakelijke rekening van Wise Business is dat gelukkig niet het geval.
Kortom, als jij op zoek bent naar de beste zakelijke rekening voor internationale ondernemers, dan is dit veruit je beste keuze.
Het enige nadeel van deze rekening voor zzp'ers is dat je 50 euro betaalt om een rekening te openen. Toch is dit zeker een van de beste zakelijke zzp-bankrekening voor ondernemers die op zoek zijn naar een rekening waar zij gemakkelijk vreemde valuta kunnen verhandelen.
Voordelen Wise Business
Nadelen Wise Business
Zakelijke rekening voor zzp'ers vergelijken
Door de beste zakelijke rekeningen met elkaar te vergelijken kun je een hoop kosten besparen. In onderstaande tabel is een overzicht te zien van alle bekende aanbieders van zakelijke leningen in Nederland. Via deze tabel vergelijk je snel en gemakkelijk de beste zakelijke rekening voor zzp'ers.
Bank | Product | Vaste kosten | Per maand | Bijkomende kosten |
---|---|---|---|---|
N26 | N26 Business account | €0,- | €0,- | Geen |
Wise | Wise Business | €0,- | €0,0,- | Geen |
Bunq | Easy Bank Business | €60,- | €4,99- | €0,11 per bij- en afschrijving |
Knab | Knab Zakelijk | €72,- | €6,00,- | Geen |
ASN |
ASN Betalen Zeker |
€78,- |
€6,50,- | Maximaal 1000 transacties |
Regiobank | ZZP rekening | €90,- | €7,50,- | Vanaf 1000 transacties betaal je enen vast bedrag |
SNS | SNS ZZP Rekening | €90,- | €7,50,- | Maximaal 1000 transacties |
ABN-AMRO | Volop Ondernemen | €119,- | €9,90,- | €0,15 per bij- en afschrijving |
ING | ING Ondernemen | €119,- | €9,90,- | €0,13 per bij- en afschrijving |
Rabobank | ZZP Rekening | €119,- | €9,95,- | €0,39 per bij- en afschrijving |
Triodos | Triodos Internet Zaken Rekening | €150,- | €12,50,- | €20,- voor betaalpas+ €0,15 per bij- en afschrijving |
Hoe kan ik een zakelijke rekening openen als zzp'er?
Het openen van de beste zakelijke rekening voor zzp'ers is eigenlijk enorm simpel. Je hebt in ieder geval de volgende zaken nodig:
- Paspoort of ID-kaart
- Uittreksel van de KvK
Wanneer je een VOF hebt kan het soms zijn dat banken vragen naar de samenwerkingsovereenkomst. Als eenmanszaak hoef je dit niet te laten zijn.
Heb je een bv als zzp'er? Dan gaat het vaak wat anders. Zo dien je extra documenten aan te leveren zoals statuten van de oprichting en de legitimatie, documenten van alle aandeelhouders en bestuurders.
Veelgestelde vragen:
Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten zakelijke rekeningen voor zzp'ers in Nederland vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.
Om te bepalen wat de beste zakelijke rekeningen voor zzp'ers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functionaliteiten en beoordelingen van andere gebruikers.